Halep’teki yağma bilançosu

img
Halep’teki yağma bilançosu YDH

Halep’te silahlı gruplar tarafından yağmalanan fabrika sayısının 720 olduğu açıklandı.




YDH-Fars haber ajansının haberine göre Suriye Sanayi Bakanlığı silahlı grupların Halep’te yaptığı yağmalamalara ilişkin bir rapor yayımladı.

Suriye Sanayi Bakanlığı tarafından hazırlanan raporda Halep ve çevresinde 720 fabrikanın silahlı gruplar tarafından yağmalandığı, 196 milyar Suriye lirası değerindeki ekipmanın çalındığı belirtildi.

Halep’te silahlı grupların saldırıları sonucu yağmalanan fabrikalardan 331’inin tekstil alanında faaliyet gösterdiği; bunlardan 40’ının Halep’in Şeyh Neccar bölgesinde geri kalanının da Halep’in çeşitli sanayi bölgelerinde yer aldığı belirtilirken yağmalanan tekstil ve dokuma fabrikalarındaki zararın127 milyar Suriye lirasını bulduğu ifade edildi.

Suriye Sanayi Bakanlığı, fabrikaları yağmalayan silahlı grupların Türkiye tarafından desteklendiğini vurgulayarak saldırılardan zarar gören ve yağmalanan mühendislik tesislerinin sayısını da 158 olarak açıkladı.

Bu tesislerden 36’sının Şeyh Neccar semtinde olduğunu belirten Suriye Sağlık Bakanlığı, yağmalanan tesislerdeki zararı da 27 milyar Suriye lirası olarak açıkladı.

Kimyasal madde üreten 140 fabrikanın da silahlı gruplar tarafından yağmalandığını belirten Suriye Sanayi Bakanlığı, bu fabrikalardan 25’inin Şeyh Neccar semtinde bulunduğunu ve oluşan zararın 26 milyar Suriye lirasını bulduğunu ifade etti.

Suriye Sanayi Bakanlığı, gıda maddeleri üreten 83 fabrikanın da yağmalandığını belirterek bu fabrikalardan 7’sinin Şeyh Neccar semtinde bulunduğunu ve 15 milyar Suriye lirası zararın söz konusu olduğunu açıkladı.

Suriye Sanayi Bakanlığı Halep ve çevresinde yağmalanan fabrikalardan çalınan ekipmanların büyük bölümünün Türkiye’de satıldığını öne sürdü.

   



Makaleler

Güncel