ÖSO: Keseb’de destek alamadık

img
ÖSO: Keseb’de destek alamadık YDH

Suriye ordusu ile silahlı gruplar arasında Lazkiye’ye bağlı Keseb bölgesinde yaşanan çatışmalarda 45 militanın öldürüldüğü bildirildi.




YDH-El Menar televizyonu, Türkiye sınırındaki Keseb bölgesinde çatışmaların devam ettiğini bildirdi.

Silahlı grupların ‘Enfal’ adını verdiği saldırılara çeşitli örgütlere mensup çok sayıda militanın katıldığı belirtilirken Suriye ordusu ile yaşanan çatışmalarda yaralananların Türkiye’ye nakledildiği bildirildi.

El Menar saha muhabiri Somar Hatem, farklı gruplara mensup yüzlerce militanın katıldığı saldırıya önceden ciddi bir hazırlık yapıldığının anlaşıldığını belirterek İslami Cephe ve Nusra militanlarının topçu ateşiyle desteklendiğini bildirdi.

Yabrud’da ağır bir yenilgi alan silahlı grupların Lazkiye yönünden yeni bir cephe açmak için planlandığını öne süren Somar Hatem, Türkiye sınırından iki kilometre sızmalarına rağmen hiçbir askeri sonuç elde edemeyen silahlı grupların birbirlerini ve kendilerini destekleyen çevreleri suçlamaya başladığını söyledi.

Özgür Suriye Ordusu’nun batı ve merkez bölgesi komutanı Albay Mustafa Haşim, “Keseb’deki savaşla ilgili açıklamasında altıncı gününe girilmesine rağmen hiçbir yardım ulaşmadı. Sadece alışık olduğumuz temaslarla yetinildi. Bu yüzden sahildeki savaşın durmasından Suriye devrimi yetkililerini sorumlu tutuyorum; çünkü hiçbir askeri ve lojistik destek görmedik” dedi.

Hem Suriye ordusunun hem de silahlı grupların bölgeye takviye güç gönderdiğinin belirtildiği haberde Londra merkezli insan hakları örgütü Mirsad’ın ilerleyişini sürdüren Suriye ordusunun 45 numaralı pusu noktasını ve Samra köyünü yeniden kontrol altına aldığını doğruladığı bildirildi.

Dün bölgedeki silahlı gruplara yönelik operasyona katılan Suriye ordusuna ait bir savaş uçağı, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait uçaklar tarafından düşürülmüştü.



Makaleler

Güncel