Keseb’de 45. Tepe Suriye ordusunda

img
Keseb’de 45. Tepe Suriye ordusunda YDH

Suriye ordusunun Türkiye sınırındaki Keseb kentine giren silahlı gruplara yönelik başlattığı temizlik operasyonu sürüyor.




YDH-El Alem televizyonunun saha muhabiri Husam Zeydan, Keseb’deki stratejik öneme sahip 45. Tepenin Suriye ordusu tarafından kontrol altına alındığını bildirdi.

45. Tepe’nin Lazkiye kırsalındaki silahlı gruplar tarafından lojistik ikmali ve geçiş için kullandıkları tüm ana ve tali yollara hakim olması sebebiyle stratejik bir öneme sahip olduğu bildiriliyor.

Türkiye ile de sınıra sahip olan tepenin Suriye ordusu ve Ulusal Savunma Güçleri tarafından kontrol altına alınmasıyla silahlı gruplara yapılan lojistik desteğin kesildiğini belirten el-Alem televizyonu, Suriye ordusunun operasyonunda çok sayıda militanın öldürüldüğünü bildirdi.

El-Alem’e demeç veren Suriyeli uzmanlardan Mahmud Muhammed, “45. Tepe, tüm Hatay ovalarına ve Suriye’ye ağır ve hafif silah nakleden teröristlerin kullandığı geçiş yollarına hakim konumda bulunuyor” dedi.

Suriye ordusunun kullandığı yeni bir taktikle 45. Tepe’yi çok hızlı bir şekilde militanlardan temizlediğini belirten el-Alem Muhabiri Zeydan, çok sayıda özel kuvvet birliğinin birbirinden ayrı olarak ortak bir hedefe yoğunlaştığını ve operasyonda çok sayıda militanın öldürüldüğünü, sağ kurtulanların ise başka bölgelere kaçtığını bildirdi.

Haberde, Keseb’deki operasyonların silahlı gruplara yönelik kuşatma halkasının daraltılarak sürdürüldüğü belirtildi.

   



Makaleler

Güncel