Beyci, IŞİD’den temizlendi

img
Beyci, IŞİD’den temizlendi YDH

Irak güvenlik güçlerinin Beyci bölgesini Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarından temizlediği bildirildi.




YDH-Irakiye televizyonunun haberine göre IŞİD militanlarının Beyci’den temizlenmesine yönelik operasyonlarda Irak ordusuna aşiretler de destek verdi.

IŞİD militanlarının, bugün sabah saatlerinde Tıkrit’in 40 kilometre kuzeyindeki Beyci kentine girdiği ve adliye ve polis binalarını ateşe verdiği bildirilmişti.

Sumeriyenews haber ajansı da Beyci’deki petrol rafinerisinin hala Irak güvenlik güçlerinin elinde bulunduğunu ve herhangi bir zarar görmediğini bildirdi.

IŞİD militanlarının Beyci’de Irak ordusuna ait silah depolarına hakim olduğunu ve buradaki silah ve mühimmatı ele geçirdiği bildirilmişti.

IŞİD Kerkük’ten çekildi

Öte yandan el-Meyadin televizyonu, Irak ordusunun müdahalesi ile IŞİD militanlarını Kerkük’ten çekilmek zorunda kaldığını bildirdi.

Dün IŞİD militanlarının eline geçen Huveyce ve Riyad bölgelerinin Irak ordusu ile polis güçlerinin karşı saldırısı ile geri alındığını belirten el-Meyadin televizyonu muhabiri, “şimdilik Kerkük ve çevresinin IŞİD militanlarından temizlendiğini söyleyebiliriz. Bu da olumlu bir gelişme” yorumunu yaptı.



Makaleler

Güncel