Suriye’de genel af, 14 bin kişi serbest

img
Suriye’de genel af, 14 bin kişi serbest YDH

Suriye’de seçimlerden sonra cumhurbaşkanı tarafından ilan edilen genel af kapsamında 14 bin kişinin serbest bırakıldığı bildirildi.




YDH-Suriye’de yayımlanan el-Vatan gazetesinin haberine göre Şam Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in seçimlerden sonra ilan ettiği genel af kapsamında ülke çapında cezaevlerinde bulunan 14 bin 500 kişinin serbest bırakıldığını açıkladı.

Yargıç Macid el-Eyyubi, hafta sonuna kadar yapılacak yeni incelemelerle serbest bırakılacak olanların sayısının 30 bine ulaşabileceğini söyledi.

Haberde serbest bırakılan 10 bin kişinin adli suçlardan, 4 bin 500’ünün de terör suçlarından cezaevinde bulunduğu, serbest bırakılacak terör suçlularının sayısının 8 bine yükselebileceği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Beşşar Esed tarafından ilan edilen genel affın 3 Haziran’a kadar suç işlememiş olanları kapsadığı bildirildi.

Haberde ayrıca bu af kararıyla birlikte haklarında idam hükmü verilenlerin cezalarının müebbet hapse, müebbet hapis mahkumlarının cezalarının ise 20 yıla düşürüldüğü bildirildi.

   



Makaleler

Güncel