Ulusal Koalisyon’da sular durulmuyor

img
Ulusal Koalisyon’da sular durulmuyor YDH

Ulusal Koalisyon Başkanı Ahmed Carba’nın örgütü tarafından başbakan olarak atanan Ahmed Tuma’yı görevden almaya çalıştığı bildirildi.




YDH-Şarku’l Avsat gazetesinin haberine göre Ahmed Tuma’nın Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Yüksek Askeri Konseyi’ni feshederek genelkurmay başkanını da görevden almasına tepki gösteren Ulusal Koalisyon Başkanı Ahmed Carba, Ahmed Tuma’yı başbakanlıktan almak için çalışma başlattı.

 Ulusal Koalisyon tarafından kurulan savunma bakanlığının Enformasyon Bürosu Başkanı Kenan Muhammed, Ulusal Koalisyon Başkanı Ahmed Carba’nın, Ahmed Tuma’yı başbakanlıktan uzaklaştırmaya gücünün yetmeyeceğini söylerken, bazı kaynaklar ise Carba’nın örgüt içerisindeki etkisinin arttığını öne sürüyor.

Ulusal Koalisyon tarafından başbakan olarak atanan Ahmed Tuma, geçtiğimiz Perşembe günü ÖSO Yüksek Askeri Konseyi’ndeki komutanları yolsuzluk yapmak ve rüşvet almakla suçlayarak görevden almış ve genelkurmayı da feshettiğini açıklamıştı.

Ancak 63 örgütten oluşan Ulusal Koalisyon’un Başkanı Ahmed Carba, Tuma’nın ÖSO genelkurmayını feshetme yetkisinin bulunmadığını belirterek, bir daha yetkisi dışında karar almaması için Tuma’ya gerekli müdahalenin yapılmasını istemişti.

Şarku’l Avsat gazetesi, Ahmed Carba’nın, Ulusal Koalisyon’un üst düzey liderleriyle Ahmed Tuma’nın başbakanlıktan azledilmesi için istişarelerde bulunduğunu belirtti.



Makaleler

Güncel