Son Dakika
İnşa

“Sünni Araplar Peşmerge’ye karşı IŞİD’in yanında”

28 Ağustos 2014 Bu sayfayı yazdır

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Yetkilisi Fuad Hüseyin, Sünni Arapların Peşmerge güçlerine karşı IŞİD’i desteklediklerini açıkladı.

“Sünni Araplar Peşmerge’ye karşı IŞİD’in yanında”
“Sünni Araplar Peşmerge’ye karşı IŞİD’in yanında” YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- Rudaw televizyonuna demeç veren Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, yerel Sünni Arapların Peşmerge güçleriyle savaşta IŞİD'i desteklediklerini söyledi.

Peşmerge güçlerinin Musul barajı çevresindeki mevzilerini güçlendirdiği ve Zummar ile Rabia bölgelerindeki ilerleyişini sürdürdüğü bildirilirken, Kurdpress’e açıklamada bulunan KYB’nin Musul Yetkilisi Halo Pencvini, peşmerge güçlerinin bu iki bölgeye yönelik operasyonlarının Perşembe günü sabah saat 5’te başladığını söyledi.

Haber içi

Peşmerge saldırısı karşısında IŞİD militanlarının çok sayıda silah ve mühimmatı bırakarak kaçtığını belirten Pencvini, Zummar’ın birkaç saat içerisinde tamamen kurtarılabileceğini söyledi.

Öte yandan KDP liderlerinden Kemal Kerküki, Kanadalı bir diplomatla görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada “Siyasi sorunların çözümü için en iyi yol Irak’ın Kürt, Sünni ve Şii şeklinde üç bağımsız bölgeye bölünmesidir. Irak konfederal sistemle yönetilmelidir” dedi.

İlgili Haberler