ABD’den ölüm mangaları konusunda itiraf

img
ABD’den ölüm mangaları konusunda itiraf YDH

SAAF-İbrahim Caferi hükümeti döneminde “ölüm mangaları”nın İçişleri Bakanlığı ile irtibatlı




SAAF-İbrahim Caferi hükümeti döneminde “ölüm mangaları”nın İçişleri Bakanlığı ile irtibatlı olduğu yönünde geniş çaplı propagandalar yapan ABD ordusu, Perşembe günü yaptığı bir açıklamayla bu yöndeki belgelerin sahte olduğunun anlaşıldığını belirtti.

 

Irak’taki ABD ordusu sözcülerinden General Jozef Peterson, Bağdat’ta yaptığı açıklamada “ABD ordusunun yaptığı araştırmalarda “ölüm mangaları” ile İçişleri Bakanlığı arasında bir irtibat bulunduğuna dair herhangi bir belge bulamamıştır” dedi.

 

Iraklı polis güçlerine eğitim vermekten de sorumlu olan General Peterson, yakalanan “ölüm mangalarına” mensup kişilerin çeşitli silahlı gruplara mensup olduklarını itiraf ettiklerini ve bunların İçişleri Bakanlığı ile irtibatlı olduklarına dair hiçbir bulguya rastlamadıklarını ifade etti.

 

15 Aralık seçimlerinden sonra İbrahim Caferi’nin başbakanlığa aday gösterilmesine karşı çıkan ABD, Irak’taki ölüm mangalarının Caferi hükümetinin İçişleri Bakanlığıyla irtibatlı olduğunu iddia etmiş, Irak içerisindeki diğer siyasi grupların da baskısı sebebiyle İbrahim Caferi Başbakanlıktan çekilmiş, dönemin İçişleri Bakanı Beyan Cebr es-Solag da görevinden ayrılmıştı.

 

Bölgedeki siyasi gözlemciler, bu geç kalmış itirafla “ölüm mangaları”nın Caferi hükümetinin İçişleri Bakanlığı tarafından yönlendirildiğine ilişkin yapılan propagandaların ABD’nin İslamcı İbrahim Caferi hükümetini devirmeye yönelik olduğunun ortaya çıktığını ifade ediyor.    

 



Makaleler

Güncel