Son Dakika
İnşa

“Bütçe kesintisi KYB liderlerinin önerisiydi”

24 Eylül 2014 01:00 Bu sayfayı yazdır

Nuri el-Maliki’nin başbakanlığı döneminde Bağdat’ın Kürdistan Bölgesi bütçesini kesme kararının iki KYB lideri tarafından önerildiği açıklandı.

“Bütçe kesintisi KYB liderlerinin önerisiydi”
“Bütçe kesintisi KYB liderlerinin önerisiydi” YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH-Kürdistan Bölgesi’nden yayın yapan Basnews’in haberine göre, geçtiğimiz günlerde Süleymaniye kentine giden Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Kürdistan Bölgesi’nin bütçesinin kesilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Habere göre Başbakan Haydar el-İbadi, “Kürdistan Bölgesi’nin bütçesinin kesilmesi konusunda tek kusurlu eski Başbakan Maliki değil, bu kararın alınmasında iki KYB liderinin teklifi etkili oldu” dedi.

Basnews’e açıklamada bulunan kaynak, KYB liderlerinin bu öneriyi yaparken partileriyle istişare etmediğini; ancak bütçenin kesilmesini sağlayarak KDP’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki egemenliğine son vermeyi ve halkı KDP’ye karşı kışkırtmayı amaçladığını söyledi.

KYB’den yalanlama

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) konuyla ilgili bir bildiri yayımlayarak KDP’ye yakınlığıyla bilinen Basnews’te yayımlanan haberi yalanladı ve bu haberin KYB’nin imajını bozmaya yönelik olduğunu ifade etti.

Bildiride “Kürdistan Bölgesi’nde maaş alanlar Kürdistan Bölgesi’ndeki ekonomi politikalarında yaşanan başarısızlıktan kimin sorumlu olduğunu çok iyi biliyorlar” ifadesine yer verildi.

KYB’nin her zaman halkın refahı için çalıştığının vurgulandığı bildiride partinin iki üst düzey liderinin Kürdistan Bölgesi’nin bütçesinin kesilmesini önerdiğine dair bir belgenin ortaya konması durumunda gerekli cevabın verileceği ifade edildi.

İlgili Haberler