İsrail’den Hizbullah konusunda geri adım
İsrail, Hizbullah’ın dün Şeba Çiftlikleri’nde 3 İsrail askerinin yaralanmasıyla sonuçlanan operasyonuna yeni bir misillemede bulunmayacağının sinyalini verdi.
YDH-Hizbullah’ın dünkü operasyonundan sonra bugün açıklamada bulunan İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon, Lübnan’daki durumun daha da vahim hale gelmesini istemediklerini söyledi.
İsrail ordusunun Seddane bölgesindeki Lübnan ordusuna ait bir güvenlik merkezine yaptığı ve 2 Lübnan askerinin yaralanmasına neden olan saldırıdan iki gün sonra Hizbullah işgal Şeba Çiftlikler’inde İsrail ordusuna yönelik bir operasyon düzenlemişti.
3 İsrail askerinin yaralanmasına neden olan operasyonla ilgili olarak dün açıklamada bulunan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail ordusunun Şeba Çiftlikleri’ndeki bir sabotaj eylemini etkisiz kıldığını söylemişti.
İsrail işgali altındaki Şeba Çiftlikleri’nde düzenlenen operasyonu üstlenen Hizbullah, Lübnan ordusunu ve Lübnan’a ait kurumları hedef alan hiçbir saldırıya seyirci kalmayacağını açıkladı.
İsrail ordu radyosunun haberine göre İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon, 3 İsrail askerinin yaralanmasına neden olan dünkü operasyonla ilgili yaptığı açıklamasında “Hiç kimse Lübnan’daki mevcut durumun daha da vahim hale gelmesini istemiyor” dedi.
İlgili Haberler
Hizbullah bloğundan mecliste sert çıkış: 'Siz ülkemizdeki İsrail güçle…
16 Eylül 2026 14:55
Hizbullah: Direnişi zayıflatma hesabı bir yanılsama
15 Eylül 2026 15:20
İsrail, Lübnan'ın güneyinde 'güvenlik kuşağını' genişletiyor
15 Eylül 2026 10:20
ABD'li eski yetkili: Lübnan-İsrail anlaşması ekim sonrasına kaldı
14 Eylül 2026 12:20
