Maliki:Irak hesaplaşma yeri olmasın

img
Maliki:Irak hesaplaşma yeri olmasın YDH

SAAF-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Irak’ın çok hassas ve tarihi bir dönemden geçtiğini belirterek




SAAF-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Irak’ın çok hassas ve tarihi bir dönemden geçtiğini belirterek ülkenin bir siyasi hesaplaşma alanına çevrilmemesi gerektiğini söyledi.

 

Ramazan ayının başlaması münasebetiyle açıklamalarda bulunan Başbakan Maliki, Irak hükümetinin terörizmle mücadeleyi sürdüreceğini belirterek “Irak şu anda çok hassas ve tarihi bir dönemden geçiyor. Ya kardeş kalarak bir arada yaşayacağız ve aramıza taifecilik, kavmiyetçilik ve mezhepçilik fitnesi atılmayacak; veya Irak gruplar arasında siyasi hesaplaşmanın yapıldığı bir alan haline gelecek” dedi.

 

Irak’ın iç açılımlarına engel olmaya ve ülkede tekrar yabancıların rol oynamasına çalışanlara fırsat verilmemesi için Iraklılardan kendi seçtikleri hükümete yardımcı olmasını istediğini söyleyen Başbakan Maliki, “Ulusal uzlaşma hükümeti, terör örgütleriyle mücadele etmektedir. Güvenlik güçlerimiz, terörist grupları dağıtmakta, iç savaş çıkarmak için kışkırtıcı eylemler yapan militanları yakalamaktadır” dedi.

 

Irak’taki güvenliğin silahın yalnızca devletin elinde bulunması durumunda sağlanabileceğini belirten Başbakan Maliki, “adam kaçırma ve cinayet olaylarına karışan silahlı milisler faaliyet gösterdikçe Irak’ta güvenlik ve istikrar olmayacaktır” dedi.