Nusra’dan ABD’nin ‘ılımlılarına’ ağır darbe
El Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesi, ABD ve müttefikleri tarafından ‘ılımlı’ olarak nitelenen Suriye Devrimciler Cephesi adlı silahlı grubun İdlib’deki mevzilerini ele geçirdi.
YDH- Reuters haber ajansı, Nusra Cephesi’nin Batı tarafından desteklenen Suriye Devrimciler Cephesi adlı silahlı grubun İdlib’deki son karargahını da ele geçirdiğini bildirdi.
Mirsad adlı Londra merkezli muhalif insan hakları örgütüne dayandırılan haberde Cemal Maruf liderliğindeki Suriye Devrimciler Cephesi’nin birkaç günlük çatışmaların ardından İdlib’in Türkiye sınırı yakınlarındaki son karargahını da Nusra Cephesi’ne kaptırdığı bildirildi.
Mirsad Müdürü Rami Abdurrahman, Reuters’e verdiği demecinde Batılılarla işbirliği yapmakla suçlanan Suriye devrimciler Cephesi adlı örgüte karşı başlatılan saldırılarda Nusra Cephesi’ne diğer radikal İslamcı grupların da destek verdiğini söyledi.
Haberde Nusra Cephesi’nin İdlib’in Cebel Zaviye bölgesine bağlı birkaç köyde yaşanan çatışmaların ardından Türkiye sınırı yakınlarındaki Deyr Sunbul köyünü de cumartesi günü ele geçirdiği ve Suriye Devrimciler Cephesi’nin elindeki son mevziden de çekilmek zorunda kaldığı bildirildi.
Suriye Devrimciler Cephesi adlı silahlı gruba mensup militanların bir kısmının kaçtığı, onlarca militanın ise Nusra Cephesi’ne katıldığı bildirildi.
İlgili Haberler
Suriye’deki güvenlik karmaşası Lübnan’ı da tehdit ediyor
28 Ekim 2026 11:11
Ürdün ve Suriye'den Dera saldırıları için ortak soruşturma kararı
28 Ekim 2026 02:43
Suudi basını: İsrail ile Suriye geçen hafta savaşın eşiğine geldi
27 Ekim 2026 21:48
Ürdün’ün saldırıları üzerine Suriye Nasib Sınır Kapısı’nı kapattı
27 Ekim 2026 07:44
