Son Dakika
İnşa

Fransa’nın silahlarının yüzde 80’i Nusra’da

08 Kasım 2014 Bu sayfayı yazdır

Fransa’nın Suriyeli muhaliflere verdiği silahların yüzde 80’inin el-Kaide’nin Suriye kolu olan Nusra Cephesi’ne gittiği açıklandı.

Fransa’nın silahlarının yüzde 80’i Nusra’da
Fransa’nın silahlarının yüzde 80’i Nusra’da YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- El Meyadin televizyonuna demeç veren Avrupalı bir diplomatik kaynak, Fransa’nın Suriye’de ılımlı diye nitelediği silahlı gruplara verdiği silahların yüzde 80’inin Nusra Cephesi’ne verildiğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande geçtiğimiz ağustos ayında Suriye’deki silahlı gruplara silah verdiklerini açıklamış ve bu silahların Suriye yönetimine ve IŞİD’e karşı savaşan gruplara verildiğini söylemişti.

Suriye’de demokrasi için mücadele eden muhalifleri yalnız bırakmayacaklarını belirten Hollande, Fransa’nın silah desteğinin sürdüğünü belirtmiş ve Suriye’de demokratik bir yönetim kurabilecek tek kesimin muhalifler olduğunu söylemişti.

Haber içi

İlgili Haberler