Suriye’de 4 yeni silahlı koalisyon
Suriye’deki silahlı grupların 4 yeni silahlı koalisyon oluşturduğu bildirildi.
YDH- Suriye’nin güneyindeki Dera kentindeki farklı silahlı grupların birleşerek ‘Birinci Ordu’ adlı yeni bir koalisyon kurduğu bildirildi.
Geçtiğimiz hafta da Halep’te ‘Şam Cephesi’, Dera’nın batı kırsalındaki Neva’da ‘Suriye Muvahhitler Ordusu’ ve Dera’nın doğu kırsalında ‘Güney Kartalları’ adlı yeni gruplar kurulmuştu.
Şarku’l Avsat gazetesine demeç veren Özgür Suriye Ordusu Sözcüsü Rami Dalati, yeni oluşturulan bu grupların muhalif unsurları yeniden yapılandırmaya ve birleştirmeye yönelik olduğunu söyledi.
ÖSO Sözcüsü, silahlı gruplar arasındaki birliği ve koordinasyonu sağlayarak yaşanan güvenlik sorunlarının ve kaosun önleneceğini ve aşırı grupların Suriye topraklarında egemen olmasının engelleneceğini söyledi.
İlgili Haberler
Suriye’deki güvenlik karmaşası Lübnan’ı da tehdit ediyor
28 Ekim 2026 11:11
Ürdün ve Suriye'den Dera saldırıları için ortak soruşturma kararı
28 Ekim 2026 02:43
Suudi basını: İsrail ile Suriye geçen hafta savaşın eşiğine geldi
27 Ekim 2026 21:48
Ürdün’ün saldırıları üzerine Suriye Nasib Sınır Kapısı’nı kapattı
27 Ekim 2026 07:44
