Irak’ta 4 bin el-Kaide üyesi öldürüldü

img
Irak’ta 4 bin el-Kaide üyesi öldürüldü YDH

SAAF-Irak’taki el-Kaide örgütünün Zarkavi’den sonraki lideri Ebu Hamza el-Muhacir, Irak’ta




SAAF-Irak’taki el-Kaide örgütünün Zarkavi’den sonraki lideri Ebu Hamza el-Muhacir, Irak’ta örgütün 4 bin üyesinin öldüğünü belirtti.

 

El-Cezire’nin internet sitesinde yer alan habere göre örgütün Zarkavi’den sonraki lideri el-Muhacir, el-Cezire televizyonunda yayınlanan ses kaydında el-Kaide’nin şimdiye kadar Iraklı olmayan 4 bin üyesinin öldüğünü açıkladı.

 

Ebu Hamza el-Muhacir’e ait olduğu henüz teyit edilmeyen ses kaydında ABD askerlerine karşı “fethu’l-Mubin” adlı yeni operasyonların düzenleneceği belirtilirken yapılacak saldırılarda mikrobiyolojik silahların kullanılması çağrısında bulunuldu.

 

“Nükleer mühendislere ve patlayıcı uzmanlarına çağrıda bulunuyorum, sizlere çok ihtiyacımız var; ABD üsleri mikrobiyolojik silahların denenmesi için en iyi mekanlardır” ifadelerinin yer aldığı ses kaydında Dünya Ticaret Merkezine saldırı girişiminden dolayı 1993’ten beri ABD’de hapiste bulunan Ömer Abdurrahman’ın salıverilmesini sağlamak için Batılıların rehin alınması çağrısında da bulunuldu.

 

El-Kaide’ye karşı tavır alan Irak’taki Sünni aşiret liderlerine de seslenilen açıklamada, “İşgalci Amerikalılarla ve onların işbirlikçileriyle işbirliği yapan aşiret liderlerini de bağışlıyoruz ve onları el-Kaide saflarına katılmaya çağırıyoruz” ifadesine yer verildi.

 

Ebu Hamza el-Muhacir’in bu açıklamalarından sonra el-Cezire’ye demeç veren Sünni aşiret liderlerinden Selahaddin Ahmed Naci Cebbare el-Cuburi, Ebu Hamza’nın tehditlerinden korkmadığını belirterek “Irak’ı bölüp parçalamaya çalışan işgalcilerle işbirliği yapan terörist el-Kaide örgütüne karşı Iraklılar, kendi ülkelerini kurtarma liyakatine sahiptir” dedi.

 

Muhit adlı internet sitesi, Selahaddin ve el-Enbar illerindeki aşiret liderlerinin el-Kaide’ye karşı savaş ilan ettiklerini duyurmuştu.