Ensarullah, çok sayıda Suudi casusunu tutukladı
Ensarullah Hareketi’nin Yemen’e saldıran Suudi Arabistan hesabına casusluk yapmakla suçladığı çok sayıda kişiyi tutukladığı bildirildi.
YDH- Londra’da yayımlanan Suudi sermayeli Şarku’l Avsat gazetesi, Ensarullah’ın ordu ve güvenlik servislerindeki çok sayıda üst düzey yetkiliyi tutukladığını belirtirken, Ensarullah Hareketi ise söz konusu kişilerin Yemen’e saldıran Suudi liderliğindeki koalisyonla işbirliği yapmaktan dolayı tutuklandığını açıkladı.
İsminin açıklanmasını istemeyen Yemenli bir askeri yetkili, tutuklanan kişilerin Yemen’deki bazı hassas merkezlere yerleştirdikleri elektronik cihazlarla buraları bombalayan Suudi uçaklarına yardımcı olmaktan dolayı tutuklandığını ifade etti.
Yemenli askeri kaynaklar, tutuklanan onlarca kişinin arasında 5. Bölge Operasyon Komutanı Albay Halid Halil’in de bulunduğunu belirtiyor.
Öte yandan birkaç gün önce Suudi Arabistan içine girerek 18 Suudi askerini öldüren Yemen’deki Tahiya kabilesi güçleri Suudi askeri birliğinden ele geçirdiği silahların fotoğraflarını yayımladı.
Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı, Ensarullah güçlerinin saldırısında 2 askerinin öldüğünü ve 3 askerinin de yaralandığını belirtmiş; ancak Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdusselam, saldırıyı kendilerinin değil Tayiha kabilesinin düzenlediğini açıklamıştı.
İlgili Haberler
İran’a karşı savaş Emirates’in kârını yüzde 66 düşürdü
05 Kasım 2026 16:06
Seçenekleri daralan Suudi rejimi, Sanaa ile anlaşma arayışında
05 Kasım 2026 14:29
ABD-İsrail destekli Suudilerin hedefinde yine çocuklar var
04 Kasım 2026 19:33
Babulmendeb'de Suudi destekli güçlerden 3 binden fazla kayıp
03 Kasım 2026 20:21
