Suudilerin Yemen’de ulaştığı hedefler
Suudi Arabistan, tüm hedeflerine ulaştığını belirterek Yemen’e düzenlediği saldırılarını durdururken, Yemen Sağlık Bakanlığı da verilen kayıpları açıkladı.
YDH- Suudi Arabistan’ın tüm hedeflerine ulaştığı için son verdiğini açıkladığı hava saldırılarının 27. Gününde Yemen Sağlık Bakanlığı Yetkilisi Temim eş-Şami, Suudilerin düzenlediği saldırılarda toplam ölü ve yaralı sayısının 3 bini aştığını söyledi.
Temim eş-Şami, Suudi saldırılarında hayatını kaybedenlerin 150’sinin çocuk olduğunu söyledi.
Yemen ordusu kaynakları Suudilerin 27 gün boyunca düzenlediği hava saldırılarında 3 binden fazla kişinin öldüğünü 5 bini aşkın kişinin de yaralandığını belirtirken Dünya Sağlık Örgütü bugün yaptığı açıklamada Suudi saldırıları sonucu 944 kişinin öldüğünü, 3 bin 487 kişinin de yaralandığını ifade etti.
26 Mart’ta başlayan ve ‘Kararlılık Fırtınası’ adı verilen saldırılara Körfez İşbirliği Örgütü üyesi ülkelerin yanı sıra Mısır, Sudan, Türkiye ve Ürdün’ün de içinde bulunduğu 10 ülke destek vermişti.
Yemen’e yönelik saldırılara 10 ülkeden oluşan koalisyondan 185 savaş uçağının katıldığı belirtilirken; Suudi Arabistan’ın 100, Birleşik Arap Emirlikleri’nin 30, Bahreyn’in 15, Kuveyt’in 10 ve Katar’ın da 6 uçakla Yemen’i bombaladığı açıklandı.
Kararlılık Fırtınası adı verilen operasyonun sözcülüğünü yapan Ahmed el-Asiri, operasyonların hedefini Husilerin silahlı gücünü yok etmek ve Mansur Hadi hükümetini yeniden Yemen’e hakim kılmak olduğunu açıklamıştı.
İlgili Haberler
İran’a karşı savaş Emirates’in kârını yüzde 66 düşürdü
05 Kasım 2026 16:06
Seçenekleri daralan Suudi rejimi, Sanaa ile anlaşma arayışında
05 Kasım 2026 14:29
ABD-İsrail destekli Suudilerin hedefinde yine çocuklar var
04 Kasım 2026 19:33
Babulmendeb'de Suudi destekli güçlerden 3 binden fazla kayıp
03 Kasım 2026 20:21
