Filistin’de Hamas’a karşı darbe girişimi

img
Filistin’de Hamas’a karşı darbe girişimi YDH

SAAF-Filistin Özerk Yönetimine bağlı polislerle İçişlerine bağlı güvenlik güçleri arasında yaşanan




SAAF-Filistin Özerk Yönetimine bağlı polislerle İçişlerine bağlı güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalarda 4 kişi öldü 50 kişi de yaralandı.

 

Maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle gösteri yapmak isteyen polislerle gösteriyi engellemeye çalışan İçişleri Bakanlığına bağlı güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor.

 

Filistin İçişleri Bakanı Said Sıyam, dün yaptığı açıklamada neye mal olursa olsun girişilen yasa dışı isyanın önünün alınacağını belirterek doğacak sonuçlardan perde gerisindeki güçlerin sorumlu olacağını belirtmişti.

 

El-Fetih örgütü, şehirdeki ana noktalara güvenlik görevlileri yerleştiren İçişleri Bakanlığı’nı suçlayarak çıkan karışıklıktan dolayı Hamas’a bağlı İçişleri Bakanlığını sorumlu tuttu.

 

İçişleri Bakanlığına bağlı güvenlik güçlerinin sözcüsü Selam Şehvan, Filistin Özerk Yönetimine bağlı 20 polisin tutuklandığını ve soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

 

Filistin Özerk Yönetimi’ne bağlı polislerden Safvet Rahimi’nin beraberindeki polislerle birlikte İçişleri Bakanlığı’na bağlı güvenlik güçlerine ateş açtığını belirten sözcü, söz konusu polislerin daha sonra yakındaki bir eve sığındıklarını; ama İçişleri Bakanlığı’na bağlı güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonla tutuklandıklarını açıkladı.

 

Göstericilerin Gazze’de bazı bankalara ait şubeleri tahrip ettikleri belirtilirken, el-Cezire ve el-Alem televizyonları, göstericilerin Batı Şeria’daki Ramallah kentinde de başbakanlık binasını yaktıklarını bildirdi.

 

Ekonomik ambargo ve baskılarla Hamas’ın İsrail’i tanımasını sağlayamayan ABD ve İsrail’in el-Fetih eliyle iç karışıklık çıkararak Hamas’a karşı bir çeşit darbe yapmaya çalıştığı belirtiliyor.

 



Makaleler

Güncel