“Zebedani’deki militanlar kafese alındı”
Hizbullah genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Zebedani ve Arsel’deki silahlı grupların saldırı kapasitesinin çökertildiğini açıkladı.
YDH- Radyo Nur’a Arsel yamaçları ve Zebedani’de düzenlenen operasyonlarla ilgili açıklamalar yapan Şeyh Naim Kasım Suriye ordusu ve Direniş güçlerinin operasyonları sonucu bu bölgelerdeki silahlı grupların saldırı kapasitesinin çökertildiğini ve terörist grupların etkinliğini yitirdiğini söyledi.
Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Zebedani ve Arsel yamaçlarındaki silahlı grupların kafes içine düştüğünü belirterek buralardaki militanların artık sahadaki dengeyi değiştirebilecek hiçbir eylem yapamayacak hale geldiğini söyledi.
Öte yandan el-Alem televizyonu, Suriye ordusu ve Hizbullah’ın bugün Zebedani’nin güneydoğusundaki Sultani mahallesini kontrol altına aldığını duyurdu.
Haberde Suriye ordusu ve Direniş güçlerinin bugünkü operasyonlarında Kehruba Meydanı ile el-Hakl el-Asfar caddesine ilerlediği ve böylece kente giren ana yolu tamamen kontrol altına aldığı bildirildi.
İlgili Haberler
Suriye’deki güvenlik karmaşası Lübnan’ı da tehdit ediyor
28 Ekim 2026 11:11
Ürdün ve Suriye'den Dera saldırıları için ortak soruşturma kararı
28 Ekim 2026 02:43
Suudi basını: İsrail ile Suriye geçen hafta savaşın eşiğine geldi
27 Ekim 2026 21:48
Ürdün’ün saldırıları üzerine Suriye Nasib Sınır Kapısı’nı kapattı
27 Ekim 2026 07:44
