İsrail’den Suriye’ye yeni saldırı
İsrail’in Suriye’nin güneyine yeni bir hava saldırısı yaptığı bildirildi.
YDH- El Alem televizyonunun haberine göre İsrail’e ait bir insansız hava aracı, bugün Suriye’nin güneyindeki Kuneytra’da Suriye Ulusal Savunma Güçleri’ne ait bir aracı vurdu.
El Alem televizyonu, İsrail’e ait insansız hava aracının Ulusal Savunma Güçlerine ait aracı Kuneytra kırsalındaki Hadar beldesi girişinde vurduğunu ve saldırıda iki Suriye askerinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Londra merkezli muhalif insan hakları örgütü Mirsad’ın Müdürü Rami Abdurrahman ise İsrail’in bugünkü hava saldırısında 5 kişinin öldüğünü söyledi.
Suriye ordusu ve Ulusal Savunma Güçleri, Kuneytra kırsalında el-Kaide’nin Suriye kolu olan Nusra Cephesi ve Amerika tarafından Ürdün’de eğitilen silahlı gruplarla savaşıyor.
İlgili Haberler
Suriye’deki güvenlik karmaşası Lübnan’ı da tehdit ediyor
28 Ekim 2026 11:11
Ürdün ve Suriye'den Dera saldırıları için ortak soruşturma kararı
28 Ekim 2026 02:43
Suudi basını: İsrail ile Suriye geçen hafta savaşın eşiğine geldi
27 Ekim 2026 21:48
Ürdün’ün saldırıları üzerine Suriye Nasib Sınır Kapısı’nı kapattı
27 Ekim 2026 07:44
