Son Dakika
İnşa

ABD’den Suriye için yeni diplomatik atak

26 Ağustos 2015 01:00 Bu sayfayı yazdır

Amerika’nın yeni Suriye Elçisi Michael Ratney’nin önümüzdeki hafta içerisinde Moskova, Riyad ve Cenevre’ye gideceği açıklandı.

ABD’den Suriye için yeni diplomatik atak
ABD’den Suriye için yeni diplomatik atak YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH- Reuters haber ajansının bildirdiğine göre Amerikan Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili, yeni Suriye elçisi Michael Ratney’nin Moskova, Riyad ve Cenevre ziyaretlerinde Suriye’de 4 yıldır devam eden krize siyasi bir çözüm bulunması konusunda istişarelerde bulunacağını söyledi.

Amerika’nın eski Şam Büyükelçisi Robert Ford’un yerine bir ay kadar önce atanan Michael Ratney’nin Rusya, Suudi Arabistan ve İsviçre’yi kapsayacak gezisine Cuma günü başlayacağı bildirildi.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Ratney’nin 28 Ağustos’ta Rus yetkililerle, 29 Ağustos’ta da Suudi yetkililerle Suriye’de siyasi geçiş ve sorunun siyasi yollarla çözümü konularında görüşmelerde bulunacağını söyledi.

Reuters’e açıklamada bulunan Amerikalı yetkili, Ratney’nin Moskova ve Riyad temaslarının ardından Cenevre’de de BM Suriye Özel Temsilcisi Steffan De Mistura ile görüşeceğini ifade etti.

İlgili Haberler