Hamas görüşmeler çıkmaza girmedi

img
Hamas görüşmeler çıkmaza girmedi YDH

SAAF-Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ın ulusal birlik hükümeti kurma konusunda




SAAF-Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ın ulusal birlik hükümeti kurma konusunda Hamas’la görüşmelerin durdurulduğunu söylemesine rağmen, Hamas daha yapıcı bir tutum takınarak görüşmelerin çıkmaza girmediğini belirtti.

 

Filistin Hükümet Sözcüsü Gazi Hamad, bugün bir açıklama yaparak Filistin’de ulusal birlik hükümeti kurma konusundaki görüşmelerin çıkmaza girmediğini Özerk Yönetim Lideri ile Başbakan’ın sorunun görüşmeler yoluyla çözümlenmesinden yana olduğunu söyledi.

 

Şarku’l- Evsat gazetesine bir demeç veren Gazi Hamad, “Hamas’ın el-Fetih’le ve diğer Filistinli gruplarla yürüttüğü siyasi programının temelini ulusal uzlaşma belgesi oluşturmaktadır. Bu çerçevede de Hamas hiçbir şekilde İsrail’i tanımaya hazır değildir” dedi.

 

Hamas’ın iç ve dış baskılara ve Uluslar arası dörtlü komitenin “Ortadoğu Barışı” konusundaki baskılarına boyun eğmeyeceğini belirten Hamad, “Heniye ile Abbas, geçmişte olduğu gibi bugün de iyi ilişkilere sahiptir. Her iki lider de sorunun görüşmeler yoluyla halledilmesi ve Filistin ulusal programının gerçekleştirilmesinin gerektiğine inanmaktadır” diye konuştu.

 

Filistin’de bir teknokrat hükümeti kurulması konusunda görüşünün sorulması üzerine de Hamad, “Bu konu birçok kez gündeme geldi, fakat doğrusu bu konuda herhangi bir somut şey ortaya konamadı” dedi.

 

Filistin’deki toplumsal ve ekonomik durumun gittikçe ağırlaşmakta olduğuna dikkat çeken Gazi Hamad, Hamas ve el-Fetih’in iç sorunları çözmek ve Filistin halkına hizmet etmek için bir an önce anlaşmaları gerektiğini söyledi.

 



Makaleler

Güncel