“ABD ve müttefikleri tehlikeli bir oyun başlattı”
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Amerika ve müttefiklerini Suriye’de tehlikeli bir oyun başlatmakla suçladı.
YDH- Russia Today’in haberine göre Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Amerika ve müttefiklerinin Suriye yönetimini zayıflatmak için IŞİD’e göz yumduğunu söyledi.
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “Uluslararası koalisyonun açıkladığı plana rağmen geçen yıldan beri yaptığı hava operasyonlarına dair yapılan değerlendirmeler gösteriyor ki onlar seçmece hedefler belirlediler. Birçok noktada Suriye ordusuna karşı büyük bir sorun oluşturmasına rağmen IŞİD mevzilerine karşı hiçbir zarar vermediler” dedi.
Washington ve müttefiklerini Suriye’de tehlikeli bir oyun başlatmakla suçlayan Lavrov, Amerika ve müttefiklerinin IŞİD’e karşı adeta “dikensiz gül olmaz” anlayışıyla hareket ettiğini belirterek ABD liderliğindeki koalisyonun Suriye hükümetini zayıflatmak için IŞİD’e göz yumduğunu; ancak IŞİD’in Suriye’de hakim olmasını da istemediğini söyledi.
Lavrov, Viyana bildirisinde kabul edilen “Suriye’nin seküler yapısı korunmalıdır” maddesine atıf yaparak Amerika’nın bu anlayışının Suriye’deki tüm etnik, mezhebi ve dini kesimlerin haklarının garanti edilmesini öngören ‘Suriye’nin seküler yapısı korunmalıdır’ perspektifine ciddi zararlar verdiğini söyledi.
Amerika liderliğindeki uluslararası koalisyonun 2014 yılının ağustos ayından itibaren yaptığı hava operasyonlarına rağmen IŞİD’in gücünü daha da arttırdığına dikkat çeken Lavrov, Batı’nın Rusya’nın hava operasyonlarında sivilleri bombaladığına dair iddialarının da yanlış olduğunu vurgulayarak “Biz hava operasyonlarını adım adım gerçekleştiriyoruz. Biz teröristleri bize yardım edenler ve yardım etmeyenler diye ayırmıyoruz. Biz terörist ideolojiye sahip olan herkesi hedef alıyoruz” dedi.
İlgili Haberler
Moskova, kriz yönetimi için Tahran’ın kapısını çaldı
19 Eylül 2026 19:28
NYT: Eski CIA direktörü Rus İHA'sından kıl payı kurtuldu
14 Eylül 2026 10:03
Tahran’ın gözü Rusya’nın yeni nesil silahlarında
13 Eylül 2026 19:42
Putin’den Avrupa’ya: Ukrayna’ya asker göndermek Rusya ile savaş demek
13 Eylül 2026 13:47
