Erdoğan: İsrail’le ilişkileri onarmak mümkün
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin tamir edilebileceğini açıkladı.
YDH- İsrail Kanal-7 televizyonunun (Arutz Şeva) haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM öncülüğünde yapılan İklim Zirvesi konferansı dolayısıyla gittiği Paris’te İsrail radyosuna demeç verdi.
Erdoğan, bölgede yaşanan gelişmelerin ışığı altında Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin tamir edilebileceğini düşündüğünü söyledi.
Türkiye ile İsrail ilişkilerinin 2010 yılında Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail ordusunun yaptığı saldırı nedeniyle tamamen kesildiğini hatırlatan Arutz Şeva, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Amerika’nın çağrısıyla olayla ilgili olarak Türkiye’den özür dilediğini belirtti.
İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndaki değişikliklerle birlikte kısmen de olsa bu yılın başlarından itibaren Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşme sürecine girdiğine dair yorumlara dikkat çeken Arutz Şeva, bu yorumlara göre iki ülke arasında gelişen bu ilişkilerin tarafları Suriye ile ilgili olarak iki ülkenin de yararlanacağı bir güvenlik işbirliğine götürebileceğini bildirdi.
İlgili Haberler
İsrail medyası: Yeni Kongre İsrail için ciddi bir sınav olacak
04 Kasım 2026 23:23
Haredi partilerinden Eisenkot hükümetine destek sinyali
04 Kasım 2026 23:17
İsrail'in yeni başbakan adayı Eisenkot'tan ABD'ye mesaj
04 Kasım 2026 23:13
Eski büyükelçi Oren'den İsrail'e uyarı: 'ABD desteğine süresiz güvenem…
04 Kasım 2026 21:57
