ABD’den Mahmud Abbas’a 4 kamyon silah

img
ABD’den Mahmud Abbas’a 4 kamyon silah YDH

SAAF-ABD’nin Mahmud Abbas’a bağlı Filistin Özerk Yönetimi güvenlik güçlerine dört kamyon silah




SAAF-ABD’nin Mahmud Abbas’a bağlı Filistin Özerk Yönetimi güvenlik güçlerine dört kamyon silah yardımı yaptığı ve Filistin’deki iç savaşı körüklemeye çalıştığı belirtildi.

 

Birleşik Arap Emirliklerinde yayınlanan el-Halic gazetesinin haberine göre ABD İsrail’in onayı ile Gazze’deki Filistin Özerk Yönetimi (FÖY) güvenlik güçlerine dört kamyon silah verdi.

 

El-Halic gazetesi, ABD’nin daha önce Filistin İçişleri Bakanlığı güvenlik güçleriyle çatışmaya giren Mahmud Abbas’a bağlı Filistin Özerk Yönetimi güvenlik muhafızlarının ABD tarafından silahlandırılmasını, ABD’nin Filistin’de iç savaş başlatma çabası olarak niteledi.

 

Filistin Yasama Meclisi Güvenlik ve İçişleri Komisyonu yetkilisi İsmail el-Eşkar, konuyla ilgili olarak “dört silah yüklü kamyon Kerem Salim güzergahından Filistin’e girdi ve bunlar Ebu Mazen’e bağlı güvenlik yetkilileri tarafından teslim alındı” diye konuştu.

 

FÖY güvenlik güçlerinin söz konusu silahları Güvenlik kompleksi içerisinde depoladığını belirten Filistinli yetkili Filistin güvenlik örgütü yasaları dışında dışarıdan gerçekleştirilen her türlü silahlandırmanın yasa dışı olduğunu belirterek “İsrail’in izni ve onayı ile Filistin’e getirilen bu silahlar milli ve onur kazandıracak silahlar değildir” dedi.

 

Öte yandan Filistin hükümet sözcüsü Mahmud Abbas’ın ulusal birlik hükümeti kurma görüşmelerini başlatmak üzere yakında Başbakan İsmail Heniye ile görüşeceğini söyledi.

 



Makaleler

Güncel