Şam: Hayaletlerle görüşmek istemiyoruz
Suriye hükümeti, Cenevre’de kendisiyle müzakere yapacak olan muhaliflerin listesini istedi.
YDH- Resmi bir ziyaret için Hindistan’a giden Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Yeni Delhi’de SANA haber ajansına verdiği demecinde Suriye hükümetinin müzakerelere hazır olduğunu açıkladı.
Dışişleri Bakanı Velid Muallim, “Biz Cenevre’deki müzakerelere katılmaya hazırız, Steffan De Mistura, Şam ziyaretinden oldukça memnun ayrıldı. Bizimle müzakereye oturacak muhalif heyetin isim listesini talep ediyoruz. Çünkü heyetimiz Cenevre’de birkaç hayaletle görüşmek istemiyor” dedi.
3 günlük Hindistan ziyaretinin başarılı geçtiğini belirten Dışişleri Bakanı Velid Muallim, “Hindistanlı yetkililer, Suriye hükümetinin ve Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in tutumunu desteklediklerini söyledi. Hindistan, terörle mücadelede ve Suriye krizinin çözümünde etkin bir rol oynayabilir” diye konuştu.
Türkiye ve Suudi Arabistan’ı terörist gruplara destek vererek BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal etmekle suçlayan Muallim, terörist gruplara verilen desteğin kesilmesi halinde Suriye krizinin büyük bir bölümünün sona ereceğini söyledi.
Dışişleri Bakanı Velid Muallim, “Suriye halkı kendi geleceğini tayin ediyor. Biz, hedeflerini güç kullanarak gerçekleştirmekte başarısız olan teröristlerin bunu siyasi müzakerelerle elde etmesine izin vermeyeceğiz. Suriye halkı güçlüdür ve terörle mücadelesini sürdürerek sonunda onu mağlup edecektir” dedi.
İlgili Haberler
İsrail'in Güney Suriye'deki hareket serbestisi gittikçe artıyor
22 Eylül 2026 11:19
İsrail ordusu Deraa’da ilerledi, köyleri bombaladı
21 Eylül 2026 11:44
Suriye’de iki günde ikinci askeri üs patlaması
21 Eylül 2026 11:34
HTŞ bakanı: Suriye'nin petrol ithalatı için aylık 831 milyon dolara ih…
20 Eylül 2026 20:11
