İdlib’de ÖSO-Nusra çatışması

img
İdlib’de ÖSO-Nusra çatışması YDH

Suriye’nin İdlib kentinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Nusra Cephesi arasında çatışmalar yaşandığı bildirildi.




YDH- Suriyeli muhaliflere ait Orient TV’nin haberine göre ÖSO ile Nusra Cephesi arasında İdlib’de yaşanan çatışmalarda her iki taraftan da çok sayıda kişi öldü.

Nusra Cephesi’nin cumartesi günü ÖSO’ya bağlı 13. Bölük’e ait mevzilere saldırdığının ve onlarca kişiyi esir aldığının belirtildiği haberde saldırının İdlib’in Maarrat Numan ilçesinde Nusra’ya yönelik protestoların hemen ardından gerçekleştiği ifade edildi.

Saldırıdan sonra bir bildiri yayımlayan 13. Bölük, Nusra’nın karargahlarına saldırarak silahlarını ele geçirmesine rağmen kendi ifadesiyle diğer “devrimci” grupların buna sessiz kaldığını belirtirken, Nusra’nın liderlik ettiği Fetih Ordusu’nun Suudi liderlerinden Abdullah Muheysini, bu meselesinin şer’î mahkemede ele alınması gerektiğini belirterek silahların yalnızca Suriye ordusuna doğrultulması gerektiğini söyledi.

Nusra’nın saldırısına uğrayan 13. Bölük, bugünkü bildirisinde de en iyi savaşçılarının Nusra tarafından öldürüldüğünü veya esir alındığını ve silahlarına da el konulduğunu belirterek Nusra’nın bu saldırısının hiçbir şekilde izah edilemeyeceğini ifade etti.