Esed: Direnişin zaferi değerlendirilmelidir

img
Esed: Direnişin zaferi değerlendirilmelidir YDH

SAAF-Suriye Başkanı Dr. Beşşar Esed, Lübnan eski Başbakanı Ömer Kerami ile yaptığı görüşmede Lübnan’ın Araplığına bağlı




SAAF-Suriye Başkanı Dr. Beşşar Esed, Lübnan eski Başbakanı Ömer Kerami ile yaptığı görüşmede Lübnan’ın Araplığına bağlı kalarak ulusal birlik hükümetini güçlendirmesinin önemli olduğunu ve Lübnan direnişinin başarısının Lübnan’ın ulusal çıkarları, birliği ve bağımsızlığı doğrultusunda değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Suriye Haber Ajansının verdiği habere göre Lübnan eski Başbakanı Ömer Kerami, Dr. Beşşar Esed ile görüşmesinin ardından Suriye Başkan Yardımcısı Faruk Şara ile bir araya geldi. Görüşmeye Suriye Dışişleri Bakanı yardımcısı Faysal Mikdad da katıldı.

 

Yaptığı görüşmeler sonrası gazetecilere basın açıklamasında bulunan Ömer Kerami, “Lübnan özellikle de bu şartlarda, yıkıcı savaş sonrası Suriye’yle iyi ilişkiler geliştirmek istemektedir” dedi.

 

“Lübnan, hedefteki ülkedir. Suriye ve diğer Arap ülkeleri de hedefteki ülkelerdir. Dolayısıyla bu tehlikeye karşı tek bir saf olarak karşı koymalıyız. Bu noktada tüm Arap ülkeleri birleşmelidir” diyen Ömer Kerami, Suriye ziyaretinin iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirme amaçlı olduğunu söyledi.