Salih Muslim’den KDP’ye tepki

img
Salih Muslim’den KDP’ye tepki YDH

PYD Eş Başkanı Salih Muslim, Semelka sınır kapısını kapalı tutan Kürdistan Demokrat Partisi’ni eleştirdi.




YDH- Kurdpress haber ajansının haberine göre PYD Eş Başkanı Salih Muslim, KDP’nin Semelka sınır kapısının kapalı tutulması ile ilgili öne sürdüğü bahanelerin kabul edilemez olduğunu belirtti ve bunun yalnızca Kürtlerin düşmanlarının çıkarına olduğunu söyledi.

PYD Eş Başkanı Salih Muslim, Semelka sınır kapısının kapalı tutulmasının KDP’nin tavrından kaynaklandığını belirterek “KDP yalnızca bahane peşinde, bunun sebebinin ne olduğunun bir önemi yok. Onlar ne bahane ileri sürerse sürsün ben şunu biliyorum ki bu adım Kürtlere yardımcı olmuyor, Kürtlerin düşmanlarına hizmet ediyor” dedi.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Semelka sınır kapısının kapatılması ile ilgili gerekçelerinin geçersiz olduğunu belirten Salih Muslim, Peşmerge güçlerinin de Türkiye’nin desteklediği Sultan Murad Tugayları için ölüme gönderildiğini söyledi.

Salih Muslim, “KDP, peşmergeleri Suriye’nin Şehba bölgesine gönderiyor, onları Türkiye tarafından desteklenen Sultan Murad Tugaylarına dahil ediyor ve böylece onları ölüme gönderiyor. Onların hedefi bellidir, bu onların görevidir ve görevlerini yapıyorlar. Onları Cezire’de savaşmaya göndermek yerine şovenist güçler arasında ölüme gönderiyorlar” dedi.

Salih Muslim ayrıca PYD’nin Amerika’da da bürosunu açmak için çalışmalarının olduğunu belirterek PYD’den bir heyetin resmi bir davetle Amerika’ya gittiğini ve orada sivil toplum kuruluşları ve bazı Amerikalı senatörlerle görüştüğünü söyledi ve “Amerika’da da bir temsilcilik bürosu açmak için çalışıyoruz” dedi.