ABD’den Rusya’ya Suriye tehdidi
Rusya’dan Şam yönetimine baskı yapmasını isteyen Amerika, aksi halde Moskova’nın doğacak sonuçlara katlanacağını ifade etti.
YDH- Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Moskova’nın Şam üzerindeki nüfuzunu barış görüşmelerinin ilerletilmesi yönünde kullanması gerektiğini belirterek bunun gerçekleşmemesinin olumsuz sonuçlar doğuracağını söyledi.
Çarşamba günü yapılan günlük basın toplantısında konuşan Kirby, “Açıktır ki Rusya Esed üzerindeki nüfuzunu yapıcı bir şekilde kullanmazsa birtakım sonuçlarla karcı karşıya kalacak” dedi.
John Kirby, Rusya’yı tehdit ettiği sonuçları şöyle açıkladı. “Aksi halde Suriye’ye militan akışı devam edecek, ayrıca potansiyel olarak aşırıların Rusya’ya sızma ihtimali de mevcut. Mülteci krizi devam edecek çünkü halk ülkeden çıkmaya çalışacak ve bu durumda da Avrupa, Türkiye ve Ürdün üzerindeki baskı sürecek. Dolayısıyla eğer Rusya nüfuzunu yapıcı bir şekilde kullanmazsa hem Rusya hem de bölge olumsuz sonuçlarla karşılaşacak.”
Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry de bugün Suriye konusunda benzer bir açıklama yaparak Suriye’deki ateşkesin kırılganlaştığını belirtmiş ve “Washington’un Suriye’deki durum konusundaki sabrı sınırsız değildir” demişti.
İlgili Haberler
Suriye’deki güvenlik karmaşası Lübnan’ı da tehdit ediyor
28 Ekim 2026 11:11
Ürdün ve Suriye'den Dera saldırıları için ortak soruşturma kararı
28 Ekim 2026 02:43
Suudi basını: İsrail ile Suriye geçen hafta savaşın eşiğine geldi
27 Ekim 2026 21:48
Ürdün’ün saldırıları üzerine Suriye Nasib Sınır Kapısı’nı kapattı
27 Ekim 2026 07:44
