Şam’da Nusra ve müttefiklerine darbe
Doğu Guta’da Suriye ordusuna yönelik saldırı düzenleyen Feylak er-Rahman ve Nusra Cephesi’ne mensup 30 militan öldürüldü.
YDH- Londra merkezli İnsan Hakları Gözlemcisi adlı muhalif örgütün haberine göre Doğu Guta’nın Cisrin bölgesinde Suriye ordusu mevzilerine yönelik saldırıya geçen militanlardan en az 30’u öldü, onlarcası da yaralandı.
Habere göre yerel kaynaklar, diğer Feylak er-Rahman militanlarının saldırıyı düzenleyen arkadaşlarına yardıma gelmediğini belirtirken örgütün öldürülen militanlarının cesetlerini de bölgeden çıkaramadığı bildirildi.
Feylak er-Rahman’a mensup 3 militanın da Suriye ordusu tarafından sağ olarak ele geçirildiğinin belirtildiği haberde bölgede bazı noktalarda ilerlemiş olan Nusra Cephesi’nin de bu saldırıların ardından bulunduğu mevzilerden geri çekildiği ifade edildi.
İlgili Haberler
Suriye’deki güvenlik karmaşası Lübnan’ı da tehdit ediyor
28 Ekim 2026 11:11
Ürdün ve Suriye'den Dera saldırıları için ortak soruşturma kararı
28 Ekim 2026 02:43
Suudi basını: İsrail ile Suriye geçen hafta savaşın eşiğine geldi
27 Ekim 2026 21:48
Ürdün’ün saldırıları üzerine Suriye Nasib Sınır Kapısı’nı kapattı
27 Ekim 2026 07:44
