Olmert kabinesi bunalıma çare arıyor

img
Olmert kabinesi bunalıma çare arıyor YDH

SAAF-Lübnan savaşı sonrası yaşanan başarısızlıklardan dolayı içeride ciddi bir şekilde eleştirilen




SAAF-Lübnan savaşı sonrası yaşanan başarısızlıklardan dolayı içeride ciddi bir şekilde eleştirilen Olmert kabinesi, Israel Beiteneu partisini koalisyona katarak güçlenmeye çalışırken koalisyon ortağı İşçi Partisi’nin itirazıyla karşılaştı.

 

İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz, Başbakan Ehud Olmert’le yaptığı görüşmede, lideri olduğu İşçi Partisi ile Israel Beiteneu Partisi arasında büyük görüş farklılıklarının bulunduğunu ve iki parti arasında koalisyon imkanının bulunmadığını belirtti.

 

Peretz’in lideri olduğu İşçi Partisi’nin önümüzdeki pazar günü, partinin büyümesi, İsrail yönetim sisteminde değişiklik ve bütçe konularında tutum belirlemek için toplantı düzenleyeceği bildiriliyor.

 

İşçi Partisinden bazı kesimlerin Avigdor Liberman liderliğindeki Israel Beiteneu Partisi’ni koalisyona katmaya olumlu bakmasına karşın Peretz’in öncülük ettiği bir grup ise buna karşı çıkıyor.

 

Başbakan Olmert’in Lübnan savaşı sonrasında yaşanan siyasi çalkantıları aşabilmesi ve kabineye istikrar kazandırabilmesi için Israel Beiteneu Partisi’ni koalisyona katması öneriliyor.

 

Olmert Liderliğindeki Kadima Partisi, solcu İşçi Partisi ve aşırı dinci Birleşik Tevrat Yahudiliği Partisi ile bir ulusal birlik hükümeti kurmuştu.

 



Makaleler

Güncel