Irak “el-Kaide”sinden Usame bin Ladin’e şikâyet
SAAF-Irak’taki el-Kaide örgütü üyeleri, Ebu Musab Zerkavi’den sonra başlarına geçen liderleri
SAAF-Irak’taki El-Kaide örgütü üyeleri, Ebu Musab Zerkavi’den sonra başlarına geçen liderleri Ebu Eyyub el-Mısri’den razı olmadıklarını ve bu noktadaki şikâyetlerini el-Kaide lideri Usame b. Ladin’e bildirdiler.
Şark’ul Evsat’ın haberine göre “Irak direnişi” komutanlarından Ebu Usame el-Irakî’nin videokasetiyle internet ortamından gönderdiği mesajda Ebu Eyyub el-Mısri’nin liderlikten azledilmesi istendi.
Ebu Eyyub’un hatalarını dile getiren Ebu Usame şunları söyledi:
“Şeyhimiz Usame b. Ladin,
Bize emir seçerken hata ettin. Bu sözlerimizin sana ulaşmasını istiyoruz. Aksi takdirde çevrendeki bazı insanlar bu sözlerimizi senden gizleyeceklerdir. Bu noktada doğru kararı vermen gerekiyor. Biz senin evlatlarınız ve cihadı hatasız bir şekilde yönetiyoruz” dedi.
Daha sonra Ebu Eyyub’un hatalarını sayan Ebu Usame şunları söyledi:
“Evlere, okullara ve hastanelere patlayıcı yerleştiriyor. Ehl-i Sünnet mensubu Müslümanları yaşadıkları yerlerden sürüyor; âlim, imam ve hatipleri ortadan kaldırıyor.”
İlgili Haberler
Irak’ta Haşdi yasası çıkmazı ve İran’a saldırı uyarısı
02 Kasım 2026 11:45
Süleymaniye’ye taşınan İranlı Kürt terör örgütleri silahsızlandırıldı
02 Kasım 2026 10:54
ABD, İsrail’e İran’ı Irak hava sahasından vurma izni verdi
02 Kasım 2026 10:38
ABD, Irak'ın hava savunma sistemi almasını engelliyor
31 Ekim 2026 19:10
