Cezayir’den İsrail ajanlarına darbe
Cezayir güvenlik güçlerinin İsrail için çalışan 10 kişilik bir casusluk şebekesini ortaya çıkardığı bildirildi.
YDH- El Meyadin televizyonunun haberine göre Cezayir yetkilileri, ülkenin güneyindeki Gardaya şehrinde İsrail için çalışan 10 kişilik bir casusluk şebekesinin çökertildiğini açıkladı.
Şebeke üyelerinin Libya, Malezya, Etiyopya, Liberya, Nijerya ve Kenya vatandaşı olduğunu belirten Cezayirli yetkililer, halk arasında fitne ve kargaşa çıkarmaya çalışan bu kişilerin kullandığı teknolojik cihazlara da el konulduğunu söyledi.
Gözaltına alınanlardan birinin üzerinden Mossad’a ait telefon numaralarının çıkması üzerine operasyonun başlatıldığını belirten yetkililer, güvenlik güçlerinin Cezayir dışında Mossad için çalışan bir hücreyi daha tespit ettiğini ve bu hücrenin Cezayir’deki bağlantılarını tespit etmeye çalıştığını ifade etti.
İsrail’e ait Kanal 10 televizyonu ise İsrail hükümetinin Cezayir’de ortaya çıkarılan Mossad şebekesine ilişkin gelişmeleri yakından takip ettiğini duyurdu.
İlgili Haberler
İran’a karşı savaş Emirates’in kârını yüzde 66 düşürdü
05 Kasım 2026 16:06
Seçenekleri daralan Suudi rejimi, Sanaa ile anlaşma arayışında
05 Kasım 2026 14:29
ABD-İsrail destekli Suudilerin hedefinde yine çocuklar var
04 Kasım 2026 19:33
Babulmendeb'de Suudi destekli güçlerden 3 binden fazla kayıp
03 Kasım 2026 20:21
