Müslüman Kardeşler liderleri Suudi sarayında
Müslüman Kardeşler’in Yemen kolu olan Islah Partisinin liderleri Suudi Arabistan ve Abu Dabi veliahtlarıyla görüştü.
YDH- Rey el-Youm gazetesinin haberine göre Suudi Veliahdı Muhammed bin Salman ve Abu Dabş Veliahdı Muhammed bin Zaid, dün Riyad’da Müslüman Kardeşlerin Yemen kolu olarak bilinen “Et-Tecemmu el-Yemeni Lil’Islah” grubunun lideri Muhammed Abdullah el-Yedumi ve partinin genel sekreteri Abdulvahhab Ahmed el-Enes ile görüştü.
Islah Partisi, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından terör örgütü olarak nitelenen Müslüman Kardeşler örgütünün Yemen kolu olarak biliniyor.
Suudi Arabistan 7 Mart 2014’te aralarında Müslüman Kardeşlerin de olduğu çok sayıda örgütü terör örgütleri listesine eklediğini açıklamış ve bu örgütlerle ilişki kurmayı da suç kapsamına almıştı.
Rey el-Youm’un haberine göre Suudi Arabistan’ın ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin başka yetkililerinin de katıldığı görüşmede Yemen’de yaşanan son gelişmeler ele alındı.
Suudi Veliahdı ve Savunma Bakanı Muhammed bin Salman’ın Islah Partisi Lideri Muhammed Abdullah el-Yedumi ile Riyad’da 9 Kasım’da da görüştüğü bildirildi.
İlgili Haberler
İran’a karşı savaş Emirates’in kârını yüzde 66 düşürdü
05 Kasım 2026 16:06
Seçenekleri daralan Suudi rejimi, Sanaa ile anlaşma arayışında
05 Kasım 2026 14:29
ABD-İsrail destekli Suudilerin hedefinde yine çocuklar var
04 Kasım 2026 19:33
Babulmendeb'de Suudi destekli güçlerden 3 binden fazla kayıp
03 Kasım 2026 20:21
