İsrail’den istihbarat hatası itirafları

img
İsrail’den istihbarat hatası itirafları YDH

SAAF-İsrail basınında Lübnan savaşı ile ilgili yayınlanan yeni haberler, İsrail ordusunun savaş




SAAF-İsrail basınında Lübnan savaşı ile ilgili yayınlanan yeni haberler, İsrail ordusunun savaş sırasında büyük bir şaşkınlık yaşadığını ortaya koyuyor.

 

Filistin Enformasyon Merkezinin İsrail’de yayınlanan Maariv gazetesinden naklen bildirdiğine göre Yapılan araştırmalar sonucunda İsrail’e ait bir helikopter birliğinin savaş sırasında yanlışlıkla Hizbullah savaşçılarına yüzlerce lav silahı ve bomba verdiği ortaya çıktı.

 

İsrail ordusunun savaş sırasında yaptığı hatalara ilişkin bir haber yayınlayan Maariv gazetesi, İsrail helikopter birliğinin yaptığı yanlışlık sonucu Hizbullah savaşçılarının eline geçen silahlar arasında yüzlerce lav silahının ve 500 kadar da el bombasının bulunduğunu yazdı.

 

Maariv gazetesi ayrıca İsrail ordusuna ait bir helikopter birliğine Lübnanlı birinin evinde Hizbullah savaşçılarının bulunduğu istihbaratına dayanılarak bu evin bombalanması emri verildiğini, ama aslında bu evde İsrail askerlerinin bulunduğunu, bilinmeyen bir sebeple yapılmayan bu saldırının gerçekleşmesi durumunda birçok İsrail askerinin öldürülmüş olacağını yazdı.

 

İsrail ordusunun yaptığı istihbarat hatalarına örnekler veren gazete İstihbarat Servisinin İsrail Kuzey Birlikleri Komutanına Hizbullah’ın İsrail’in konakladığı bazı evleri bombalayacağını bildirdiğini; ama komutanın bunu gerçekçi bulmaması yüzünden Hizbullah’ın buraya saldırısı sonucu 9 İsrail askerinin öldüğünü, 30 askerin de yaralandığını yazdı.

 



Makaleler

Güncel