Mutteki Filistinli grupların liderleriyle görüştü

img
Mutteki Filistinli grupların liderleriyle görüştü YDH

SAAF-Suriye’deki temaslarını sürdüren İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki, Filistinli grupların




SAAF-Suriye’deki temaslarını sürdüren İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki, Filistinli grupların liderleriyle görüştü.

 

Kuveyt haber ajansına açıklamalarda bulunan Filistinli bir kaynak, İran Dışişleri Bakanı’nın bugün Hamas Siyasi Büro Lideri Halid Meşal, İslami Cihat Genel Sekreteri Ramazan Abdullah Şallah, Filistin Demokratik Halk Cephesi Genel Sekreteri Naif Havatme, Filistin’in Kurtuluşu İçin Halk Cephesi Lideri Ahmed Cibril, Cephenin Filistin dışındaki sorumlusu Mahir Tahir ve el-Fetih temsilcileriyle görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

 

Görüşmede Filistin’de yaşanan siyasi ve toplumsal gelişmelerle güvenlik sorunlarının ele alındığı bildirilirken ulusal birlik hükümeti kurulması konusunun da ağırlıklı olarak görüşüldüğü ifade edildi.

 

Görüşme sırasında Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal’in el-Fetihle sokak çatışmalarına ve gerginliklere son verme yönünde yaptıkları anlaşmayı aktardığı, İslami Cihat Genel Sekreteri Ramazan Abdullah Şallah’ın ise Hamas’la el-Fetih arasındaki gerginlikleri gidermek için Filistin’in Kurtuluşu için Halk Cephesi ile birlikte arabuluculuk yaptıklarını ifade ettiği bildirildi.

 

İran Dışişleri Bakanı Mutteki, dün gece de Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın yazılı mesajını Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’e iletti.

 



Makaleler

Güncel