Amerikan uçağını düşüren füze
Amerikan deniz kuvvetlerine ait MQ-4C Triton tipi insansız casus uçağın İran’ın yerli üretimi olan “3 Hordad” adlı hava savunma füzeleri tarafından düşürüldüğü açıklandı.
YDH-Fars haber ajansının bildirdiğine göre Amerika’nın dünyanın en gelişmiş insansız casus uçağı olarak nitelenen “Global Hawk” adlı uçağı İran yapımı “3 Hordad” adlı hava sava savunma sistemleri tarafından düşürüldü.
Habere göre yaklaşık 5 yıl önce İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Komutanlığı tarafından tanıtımı yapılan 3 Hordad füze sitemleri, şu özelliklere sahip:
Sistem türü: Hareketli savunma füzesi.
Çatışma irtifası: 27 kilometre
Çatışma menzili: 75 kilometre
Eş zamanlı çatışma: 4 hedef
Üretim yılı: 2015
Üretim yeri: İran
“3 Hordad” füzelerinin orta irtifalı hava hedeflerini imha etmek için tasarlandığının belirtildiği habere göre bu füzeler 27 kilometre irtifaya kadar hedefe etkili olabiliyor ve 75 kilometre menzildeki 4 ayrı hedefi eş zamanlı olarak imha edebiliyor.
İlgili Haberler
İran: Netanyahu ile Trump arasında ayrım yapmayacağız
22 Ekim 2026 23:27
İran’a Trump uyarısı: 'Seçimlerden sonra anlaşmayla ilgilenmeyebilir'
22 Ekim 2026 23:17
İran, 'Bombaların Babası'nı tanıtmaya hazırlanıyor
22 Ekim 2026 21:15
İran, 100 kilogramlık harp başlığı taşıyan yeni Areş'i tanıttı
22 Ekim 2026 14:56
