Irak’ta Camilere Yönelik Terör Durmak Bilmiyor

img
Irak’ta Camilere Yönelik Terör Durmak Bilmiyor YDH

SAAF- Irak’ta iç savaş çıkarmaya dönük saldırılar devam ediyor. Bağdat bugün de bir caminin hedef alındığı terör saldırısıyla sarsıldı.




SAAF- Irak’ta iç savaş çıkarmaya dönük saldırılar devam ediyor. Bağdat bugün de Berasa Caminin hedef alındığı terör saldırısıyla sarsıldı.

 

Bağdat’ın kuzeyinde, Irak İslam Devrimi Yüksek Meclisi'nin yönetiminde olan Berasa camiye bugün terör saldırısı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin verdiği bilgiye göre bir terörist caminin içerisinde, diğeri de camiinin önünde kendini havaya uçurdu. Meydana gelen patlamada 79 kişi öldü, 300 kişi de yaralandı.

 

Irak’ta kutsal mekanları hedef alan saldırılardan dolayı birçok Iraklı camiye gitmeye korkmaya başladığını ifade ederken Bağdat belediyesi bu olay üzerine kan bağışı yapılması isteminde bulundu.

 

Önceki saatlerde de başkentin kuzeyinde bulunan Kazimiye bölgesindeki Buratha camisine havan topu saldırısı düzenlenmiş, bu saldırıda 3 kişinin yaralandığı bildirilmişti. Necef'te de geçtiğimiz perşembe günü bir türbenin yanında bombalı araçla düzenlenen saldırıda da en az 13 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Irak İçişleri Bakanlığı, bu sabah Bağdat’taki vatandaşlarını bombalı saldırı tehditleri nedeniyle pazaryerleri ve camiler gibi kalabalık yerlerden uzak durmaları yolunda uyarmıştı.



Makaleler

Güncel