Haaretz: HAMAS Gayri Resmi Ateşkes Önerdi

img
Haaretz: HAMAS Gayri Resmi Ateşkes Önerdi YDH

SAAF- İsrailli bazı yetkililer, Filistin’de hükümeti kuran HAMAS’ın İsrail’e gayri resmi ateşkes teklifi yaptığını iddia ettiler.




SAAF- İsrailli bazı yetkililer, Filistin’de hükümeti kuran HAMAS’ın İsrail’e gayri resmi ateşkes teklifi yaptığını iddia ettiler.

 

İsrail’de yayımlanan Haaretz gazetesinin diplomatik kaynaklara dayandırarak verdiği habere göre HAMAS İsrail’e gayri resmi ateşkes önerisinde bulundu ve bu öneriyi, Mısırlı yetkililer aracılığıyla İsrail’e iletti.

 

İsrail Savunma Bakanlığı henüz bu öneri konusunda bir açıklamada bulunmazken, HAMAS sözcüsü Gazi Hammad, şimdiye kadar böyle bir konunun kabinede gündeme gelmediğini belirtti.

 

İsrail, HAMAS’ın manevi lideri Şeyh Ahmet Yasin’le örgütün liderlerinden Abdülaziz Rantisi’yi suikastle öldürmüş, başbakan İsmail Haniye’yi de ölümle tehdit etmişti.

 

Öte yandan İsrail’le uluslar arası toplumun, HAMAS’ın İsrail’i tanıması yönünde yaptığı baskılar sürerken, Filistin Dışişleri Bakanı Mahmud ez-Zahhar, İngiliz Times gazetesine verdiği mülakatta İsrail’i tanıma konusunda referanduma gitmenin meselenin çözümü için bir yol olabileceğini belirtti.

 

Uluslar arası toplumun Filistin’e yapılacak maddi yardımları HAMAS’ın İsrail’i tanıması şartına bağlayan tutumuna da değinen ez-Zahhar, gazeteye verdiği demecinde “HAMAS uluslar arası toplumla, Filistin’le İsrail’in birlikte yaşama imkânları konusunda görüşme yapmaya hazırdır” dedi.



Makaleler

Güncel