Gazze çevresindeki İsrail yerleşimlerinde sirenler çalıyor

img
Gazze çevresindeki İsrail yerleşimlerinde sirenler çalıyor YDH

Irkçı İsrail rejiminin Kudüs’te Filistinlilere yönelik saldırıları sürerken, Gazze’den de çevredeki İsrail yerleşimlerine roket saldırısı yapıldığı bildirildi.




YDH- Şehab haber ajansı, Gazze çevresindeki tüm İsrail yerleşimlerinde sirenlerin çaldığını bildirdi.

Katar’ın el-Cezire televizyonu da başta Askalan olmak üzere Gazze çevresindeki kentlerde sirenlerin çaldığını bildirdi.

İsrail rejimi medyası da Gazze çevresindeki bazı yerleşim merkezlerine roket saldırıları yapıldığını bildirdi.

Irkçı İsrail rejimi ordusu, Gazze’den atılan en az dört roketin Demir Kubbe hava savunma sistemi tarafından karşılandığını açıkladı.

Filistin basını da Pazar günü akşam saatlerinde ırkçı İsrail rejimi ordusunun Gazze sahili karşısındaki deniz alanını kapattığını ve Filistinli balıkçıların avlanmasına izin vermediğini bildirdi.

Öte yandan Kudüs ve Batı Şeria’daki Filistinlilerin ırkçı İsrail rejiminin Kudüs’ü Yahudileştirme politikası çerçevesinde Şeyh Cerrah mahallesindeki Filistinlileri tehcir etmeye çalışmasına tepkileri de giderek artıyor.

Filistin Kızılayı Pazar günü sabahleyin yaptığı açıklamada, gece yarısından Pazar sabahına kadar ırkçı rejim güçleriyle çatışmalarda yaralanan Filistinlilerin sayısının 100’e yükseldiğini bunlardan 30’unun ise hastanelere kaldırıldığını açıkladı.

Daha önce de Kudüs’ün merkezindeki Bab el-Amud bölgesinde çok sayıda Filistinlinin ırkçı rejim güçleri tarafından gözaltına alındığı ve en az 17 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

Bab el-Amud mahallesi,  yaklaşık 10 gündür ırkçı İsrail rejimi güçleriyle Filistinli halk arasında çatışmalara sahne oluyor.