Livni: Savaşta böyle şeyler olur

img
Livni: Savaşta böyle şeyler olur YDH

SAAF-İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, İsrail ordusunun Beyt’ul Hanun’a düzenlediği operasyonun ardından




SAAF-İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, İsrail ordusunun Beyt’ul Hanun’a düzenlediği operasyonun ardından yaptığı açıklamada İsrail'in Filistinli sivillere zarar verme gibi bir niyetinin olmadığını savundu.

 

İsrail Dışişleri Bakanı Livni, Norveç Dışişleri bakanı Jonas Gahr Stoere’yle toplantıya girmeden önce gazetecilere verdiği demeçte "İsrail'in, Gazze'den Filistinliler terörü kontrol altına alsın diye çekildiğini ancak böyle bir şeyin gerçekleşmediğini” söyledi.

 

İsrail'in, Filistinli "terör örgütlerinin" Kassam roketlerinin saldırısına maruz kaldığını söyleyen Livni, “İsrail, masum sivillere zarar vermek istemiyor. Sadece kendi vatandaşlarını savunuyor. Ne yazık ki savaş sırasında, bu sabah olduğu gibi üzücü olaylar oluyor” diye konuştu.

 

Likud partisinden milletvekili olan İsrailli parlamenter Yuval Steinitz ise olayla ilgili yaptığı açıklamada yaşanan olaylardan üzüntü duyduğunu söyleyerek olayın tüm sorumluluğu “Beyt Hanun'daki sivilleri kalkan olarak kullanan teröristlere aittir” dedi.



Makaleler

Güncel