Mafdal: Gazze’de yapılanlar yeterli değil

img
Mafdal: Gazze’de yapılanlar yeterli değil YDH

SAAF-İsrail parlamentosundaki Mafdal partisi üyeleri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının




SAAF-İsrail parlamentosundaki Mafdal partisi üyeleri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının yeterli olmadığını ifade etti.

 

Gazze’ye yönelik topçu saldırısının yeterli olmadığını ifade eden Mafdal partisinin İsrail parlamentosundaki üyeleri, Olmert hükümetinden Gazze’ye yönelik daha etkili operasyonlar yapmasını istedi.

 

Gazze’ye düzenlenen topçu saldırılarının faydasız olduğunu belirten Mafdal partisi, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Rafah güzergahından kaçak yollarla silah sokulduğunu söyleyerek Gazze’ye yapılan bu kaçak silah sevkıyatının önlenebilmesi için buranın tekrar işgal edilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Gazze Şeridi’nde son bir hafta 60’tan fazla Filistinliyi öldüren İsrail ordusu, en kanlı saldırısını bu sabah düzenledi.

 

Ajansların bildirdiğine göre İsrail tankları, saat 06.00’ya doğru, Beyt Hanun’daki 5 katlı bir binanın dördüncü katını vurdu.

 

Komşulardan ve civardaki evlerden çok sayıda Filistinli, evdekileri kurtarmak amacıyla binaya geldiği sırada, tank ateşi, yardıma gelen ve sokakta toplanan Filistinlileri hedef aldı. Ordu radyosu, tanklardan 15 dakikada 6 kez ateş edildiğini bildirdi.

 

Olay sonucu 19 Filistinlinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Ölenlerin 13’ünün aynı aileden, 7’sinin çocuk 4’ünün kadın olduğu belirtildi. Olayda çoğu kadın ve çocuk 60 kişinin de yaralandığı açıklandı.

 

İsrail ordusu Batı Şeria’nın Cenin kentinde de 4 direnişçiyi ve 1 sivili öldürdü.

 

 



Makaleler

Güncel