Irkçı rejimden resmi itiraf

img
Irkçı rejimden resmi itiraf YDH

Irkçı İsrail rejiminin İçişleri Bakanı Ayalet Şaked, İsrail’in bir Filistin devletinin kurulmasını tartışmayacağını söyledi.




YDH- Birleşik Arap Emirlikleri’nde yayımlanan National News’in haberine göre ırkçı İsrail rejiminin ırkçılığını gizlemeyen içişleri bakanı Ayalet Şaked, İsrail’in Filistinlilerle olan sorunu çözmek yerine sorunu yönetmesi gerektiğini söyledi.

Milletvekili olduğu 2014 yılında ırkçı rejim tarafından katledilen Filistinlilerin annelerinin de öldürülmesi gerektiğini belirtip “onların çocukları küçük birer yılan” diyen Ayalet Şaked, rejimin eski başbakanı Benyamin Netanyahu tarafından adalet bakanlığına getirilmişti. 

 Gittiği Birleşik Arap Emirlikleri’nde The National News’e özel mülakat veren Ayalet Şaked, şu anki koalisyonunda yer alan sağcı, solcu ve merkezci partiler arasında, Filistin-İsrail çatışmasının çözümü de dahil olmak üzere, iç çatlağa neden olabilecek herhangi bir konuyu ele almamak konusunda bir fikir birliği olduğunu söyledi. 

Halen ırkçı rejimin başbakanlığını yapan Naftali Bennett liderliğindeki aşırı sağcı partinin iki numaralı ismi olarak bilinen Ayalet Şaked, rejimin işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te inşa ettiği Yahudi yerleşim merkezlerini ise yasa dışı olarak nitelemeyi reddetti ve bu yerler için “tartışma altındaki yerler” ifadesini kullandı.

‘İki devletli çözüm’e şiddetle karşı çıkan ırkçı İsrail rejiminin içişleri bakanı Ayalet Şaked, işgalci rejimin geçmişteki çatışmalardan dersler çıkardığını belirterek Lübnan ve Filistin direnişleri sebebiyle kaçmak zorunda kaldıkları Lübnan’ı ve Gazze’yi örnek gösterdi.

“Çekildiğimiz her bölgeden bir terör örgütünün çıkacağını en başından beri biliyorduk” diyen ve Hizbullah ile Hamas’a işaret eden ırkçı rejim içişleri bakanı “Bu deneyi bir daha tekrarlamayacağız” diye konuştu.

1967 savaşında Batı Şeria, Doğu Kudüs, Gazze, Sina Yarımadası ve Golan tepelerini işgal eden ırkçı İsrail rejimi, 1982’de işgal ettiği Lübnan’dan Hizbullah’ın direnişi sebebiyle 2000 yılının mayıs ayında kaçmak zorunda kalmıştı.

İşgalci rejim, Filistin direnişi sebebiyle de 2005’te Beyrut kasabı tanınan Ariel Şaron’un başbakanlığı döneminde Gazze’den çekilmek zorunda kalmıştı.