İsrailli holiganlar Fransız taraftarlara saldırdı
Maccabi Tel Aviv holiganlarının Amsterdam'ı kasıp kavurmasının ardından bu sefer de bir Uluslar Ligi maçı sırasında Paris'e huzursuzluk getirdikleri bildiriliyor.
YDH- El-Meyadin'in bildirdiğine göre, İsrailli holiganlar, Fransa ile İsrail arasında Fransa'nın başkentinin banliyölerinde oynanan Uluslar Ligi futbol maçı sırasında Stade de France'da Fransız taraftarlara saldırdı.
Çatışma Fransa'nın Saint-Denis kentinde UEFA Uluslar Ligi beşinci tur karşılaşmaları sırasında meydana geldi.
El-Meyadin'in Fransa'daki muhabiri, rakip taraftarlara ilk saldıranların İsrailli taraftarlar olduğunu bildirdi.
Mossad ajanlarının İsrailli taraftarlar arasında bulunduğu doğrulandı.
El-Meyadin, yaklaşık 80 bin taraftarı ağırlayabilen stadyumun sadece 6 bin taraftarı ağırlamasına izin verildiğini belirtti.
Bu arada, aralarında seçkin kuvvetlerin de bulunduğu binlerce polis memuru bölgede konuşlandırıldı.
Fransız yetkililer, futbol maçının siyasete yer olmadığını iddia ederek taraftarların Stade de France'da Filistin bayrağı açmasını da yasaklamıştı.
Çok sayıda polis memuru, İsrailli holiganların Avrupa şehirlerini ziyaret ederken neden olduğu huzursuzluk nedeniyle bölgede konuşlandırıldı.
7 Kasım'da Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da İsrailli Maccabi Tel Aviv takımının taraftarlarının vatandaşlara fiziksel saldırıda bulunması ve Araplara ve Filistinli çocuklara karşı şiddeti teşvik eden sloganlar atması üzerine çatışmalar çıkmıştı.
İlgili Haberler
Netanyahu: Suriye'yi Türkiye konusunda defalarca uyardık ancak görmezd…
19 Ağustos 2026
İsrail, toplama kamplarında Filistinliler için darağacı kuruluyor
19 Ağustos 2026
Netanyahu, Trump'ın Gazze planına seçim engeli koydu
17 Ağustos 2026
Netanyahu’nun partisinde koltuk yarışı kızıştı
17 Ağustos 2026


