Hamas ulusal birlik hükümetinin başbakanlığı için dört isim verdi

img
Hamas ulusal birlik hükümetinin başbakanlığı için dört isim verdi YDH

SAAF-Hamas, ulusal birlik hükümetinin başbakanlığı için dört isim önerdi, Filistin Özerk Yönetimi




SAAF-Hamas, ulusal birlik hükümetinin başbakanlığı için dört isim önerdi, Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’a sunulan isimler arasında İsmail Heniye’nin adı geçmiyor.

 

Lübnan’da yayınlanan es-Sefir gazetesi, Filistinli kaynaklara dayandırdığı haberinde “Hamas başbakanlık için bir kişinin ismini öneren tutumundan geri adım atarak Filistin Özerk Yönetimi Lideri Abbas’a dört kişinin ismini bildirdi” diye yazdı.

 

Es-Sefir’in haberine göre Hamas, ulusal birlik hükümetinin başbakanlığı için Uluslar arası Filistin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Zahir Kuyehl, İslam Üniversitesi Rektörü Dr. Muhammed Şubeyr, Filistin İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Halid en-Nehdevi ve halen Sağlık Bakanı olarak görev yapan Basim Naim’in isimlerini Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’a sundu.

 

Bazı Filistinli kaynaklar ise başbakanlık için önerilenler arasında Dr. Abdullah Mehna’nın isminin de geçtiğini bildiriyorlar.

 

Hamas’a yakın kaynaklar, Filistin’e uygulanan ekonomik kuşatmayı kırabilecek güçte bir isim önerilmeye çalışıldığını belirterek “Hamas, Mahmud Abbas’ın kabul edebileceği; ama Avrupa’nın karşı çıkacağı bir isim bulmaya çalışmıyor” dedi.

 

Filistin Yasama Meclisi üyelerinden Mustafa Bargusi ise Hamas’la Mahmud Abbas’ın başbakanlığa getirilecek kişi konusunda anlaştıklarını belirterek bu meselenin artık bir sorun olmaktan çıktığını ifade etti.

 

Kabinenin iki gün içerisinde belirleneceğini; ama başbakanın birkaç gün sonra açıklanacağını belirten Bargusi, yeni kurulacak ulusal birlik hükümetinin her türlü siyasi partiden bağımsız olacağını söyledi.

 

Hamas ve el-Fetih’in ulusal birlik hükümeti konusunda uzlaştırılmasında Katar’ın etkin bir rol oynadığı ifade ediliyor.

 



Makaleler

Güncel