FKÖ: İsrail’i tanıyacak hükümette yer almayız

img
FKÖ: İsrail’i tanıyacak hükümette yer almayız YDH

SAAF-Filistin Kurtuluş Örgütü yetkililerinden Mahir el-Tahir, siyasi programında İsrail’i tanımak




SAAF-Filistin Kurtuluş Örgütü yetkililerinden Mahir el-Tahir, siyasi programında İsrail’i tanımak olan bir ulusal birlik hükümetinde yer almayacaklarını açıkladı.

 

Suriye televizyonuna açıklamalarda bulunan FKÖ’nün üst düzey yetkililerinden Mahir el-Tahir, Filistin’deki tüm kesimlerin üzerinde ittifak edebileceği bir siyasi programı olan bir ulusal birlik hükümeti istediklerini belirterek “bu hükümetin tek siyasi programı, uygulanan ekonomik kuşatmayı kaldırmak için İsrail’e taviz vermek ve İsrail tarafından dikte edilen politikalara uymaktan ibaret olursa bu bizim açımızdan kabul edilemez bir şey olur ve biz böylesi bir hükümette yer almayız” dedi.

 

Ulusal birlik hükümetinin kurulması gerektiğini vurgulayan Tahir, “Biz Filistin’in sabit ilkelerine dayalı bir ulusal birlik hükümeti istiyoruz. Bu da Filistinlilerin bütün haklarının verilmesi, Filistinli mültecilerin geri dönmesi ve Filistin’de kendi kaderini tayin eden, başkenti Kudüs olan bağımsız bir devletin kurulmasıdır” diye konuştu.

 

İsrail’in gerçekte barış istemediğini vurgulayan Mahir el-Tahir, “Biz geçen 15 yılda birçok tavizler verdik, bu durum Filistinli ulusal hareketlerin çıkmaza girmesine ve Siyonist yerleşim merkezlerinin yaygınlaşmasına sebep olmaktan başka bir sonuç doğurmadı” dedi.

 



Makaleler

Güncel