Yeni Filistin kabinesinin muhtemel yapısı belli oldu

img
Yeni Filistin kabinesinin muhtemel yapısı belli oldu YDH

SAAF-Filistin’de kurulacak yeni ulusal birlik hükümetinde Hamas’ın 8 el-Fetih’in ise 4 bakanlığa




SAAF-Filistin’de kurulacak yeni ulusal birlik hükümetinde Hamas’ın 8 el-Fetih’in ise 4 bakanlığa sahip olacağı açıklandı.

 

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre Filistinli kaynaklar, Hamas’ın yeni kabinede sekiz bakanlığa sahip olacağını ve Hamas’ın İçişleri, Sağlık, Eğitim ve Vakıflar bakanlıklarından vazgeçmeyeceğini bildirdiler.

 

Yeni kurulacak kabinede el-Fetih’in 4, hükümete katılan diğer grupların da toplam 8 bakanlık alacağı belirtilirken geri kalan 4 bakanlığın da bağımsız şahsiyetlere verileceği kaydedildi.

 

El-Fetih’in kendisi için 6, Hamas için 8, diğer gruplar ve bağımsızlar içinse 6 bakanlık verilmesini istediğini belirten Filistinli kaynaklar, Filistin Anayasasına göre hükümetin 24 bakan ve bir başbakandan oluştuğunu belirterek bu durumda bakan sayısının 20’ye düşeceğini ifade ettiler.

 

Filistinli gruplar, yeni hükümetin başbakanlığının Muhammed Şubeyr’e verilmesi konusunda anlaşmıştı.

 

1946 yılında dünyaya gelen Muhammed Şubeyr’in, ABD’nin Virginia Üniversitesinde mikrobiyoloji alanında öğrenim gördüğü ve Mısır’daki İskenderiye Üniversitesinde doktora yaptığı belirtiliyor.

 

ABD’deki mikrobiyoloji enstitüsü üyesi olduğu belirtilen Muhammed Şubeyr’in, Filistin’de ve yurt dışında yapılan birçok bilimsel konferansa katıldığı ve Gazze’deki İslam Üniversitesinin rektörlüğünü yaptığı bildiriliyor. Şebir, Evli ve 6 çocuk babası.   

 



Makaleler

Güncel