Marib’de Suudi yandaşları saf değiştirdi

img
Marib’de Suudi yandaşları saf değiştirdi YDH

Yemen’in Marib bölgesinde Suudi koalisyonu üyesi 40’tan fazla subay ve asker, Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusuna katıldı.




YDH- Ypagency’nin haberine göre Suudi koalisyonunun kontrolündeki Marib kentinde Suudi koalisyonu bünyesinde görev yapan 40’tan fazla subay ve asker silahları ve teçhizatları ile birlikte Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusuna katıldı.

Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusuna katılan subay ve askerlerin Suudi koalisyonuna bağlı 114 ve 313. Tugayına mensup oldukları bildirildi.

YPA haber ajansına açıklamada bulunan kaynaklar, Suudi koalisyonuna mensup bu subay ve askerlerin Marib ilinin Vadi Ubeyde bölgesinde karargahlarından kaçarak Sanaa hükümetin kontrolündeki el-Cuba’da Yemen ordusuna katıldığını söyledi.

Suudi koalisyonu tarafından desteklenen Mansur Hadi hükümetine bağlı güçlerden daha önce de kopmalar olmuştu.

11 Ocak 2021’de Suudi destekli Mansur Hadi hükümeti güçlerinden ‘Bucakh el-Haccuri’ komutasındaki 300’den fazla asker ve subay Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusuna katılmıştı.

Sanaa hükümetine bağlı 5. Askeri Bölge sorumlusu Riyad Salah Belezi, Sanaa hükümetinin genel af ilan etmesinden sonra 16 bin askerin Suudi koalisyonundan ayrılarak Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusuna katıldığını açıkladı.

Marib’de Mansur Hadi hükümeti savunma bakanlığı karargahında patlama

Öte yandan el-haber el-Yemeni’ye açıklamada bulunan yerel kaynaklar, pazartesi günü Marib’de üç patlama meydana geldiğini bildirdi.

Patlamalardan birinin Suudi destekli Mansur Hadi hükümetine ait savunma bakanlığı karargahında meydana geldiğini belirten kaynaklar, patlamada çok sayıda Suudi koalisyonu mensubu askerin öldüğünü söyledi.

Savunma bakanlığı karargahındaki patlamanın Mansur Hadi hükümetine bağlı genelkurmay başkanı Sagir bin Aziz’in açılış yapmak üzere karargahta bulunduğu sırada meydana geldiği ifade edildi.

İkinci patlamanın Birleşik Arap Emirlikleri’nin komutası altındaki Amalika Güçleri kampında meydana geldiğini ve çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olduğunu belirten kaynaklar, üçüncü patlamanın ise Safir petrol sahasında meydana geldiğini söyledi.

Öte yandan Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusunun sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Hacce ilinde Suudi koalisyonuna ait Amerikan yapımı bir Scan Eeagle insansız hava aracı düşürdüklerini açıkladı.



Makaleler

Güncel