Emirlikler'de siyasi tutuklular için özgürlük talebi

img
Emirlikler'de siyasi tutuklular için özgürlük talebi YDH

Birleşik Arap Emirlikleri’nde cezaevlerinde bulunanların durumlarının ciddi bir şekilde kötüleşmesi üzerine uluslararası kurumlar harekete geçti.




YDH- Birleşik Arap Emirlikleri cezaevlerinde bulunanların en temel insan haklarından mahrum olduklarını gerekçe göstere başta Uluslararası Af Örgütü olmak üzere bazı uluslararası insan hakları örgütleri Birleşik Arap Emirlikleri’nden tutukluların derhal kayıtsız şartsız serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

Uluslararası insan hakları örgütleri, Ahmed Mansur adlı bir insan hakları aktivistinin 5 buçuk yıldır Abu Dabi’deki es-Sadr cezaevinde tek kişilik hücrede tutulduğunu belirtti. Açıklamada ayrıca insan hakları aktivistlerinin tutulduğu cezaevinde havalandırmaya çıkarılmadıkları hatta tıbbi yardım almalarına izin verilmediği ifade edildi. 

Blog yazarı ve insan hakları aktivisti Ahmed Mansur, 2011’de devlet başkanlarına hakaretten tutuklanmış daha sonra serbest bırakılmıştı. Ancak 2017’de yeniden tutuklanan Ahmed Mansur sosyal medya platformlarını kullanarak kamu düzenini tehdit etmek, yanlış ve yanıltıcı bilgi yaymaktan suçlu bulunarak 10 yıl hapse mahkum edilmişti.

Uluslararası İnsan Hakları Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölümü danışma kurulu üyesi de olan Ahmed Mansur’a 2015 yılında da insan hakları savunucuları için verilen Martin Ennals ödülü verilmişti.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Yemen’de kontrol altında tuttuğu bölgelerdeki cezaevlerindeki tutukluların durumunun da son derece kötü olduğu bildirildi.



Makaleler

Güncel